FACEBOOK

Kamp Noord?

Een intergemeente Rock/DJ rally

In heel wat donkere kelders, op stoffige zolders of in gemeentelijke repetitieruimtes zijn heel wat jongeren bezig met muziek maken. Allemaal hebben ze grote namen als voorbeeld. Ze hebben ook allemaal stiekem één droom: het podium bestijgen en de vele duizenden festivalgangers aan hun voeten krijgen. Dat is een meerjarenplan, beginnend met het volk rond de eigen kerktoren voor zich te winnen.
 
Het is in dat licht dat puntvis vzw het idee heeft ontwikkeld om een rally te organiseren waarin bands uit verschillende gemeentes uit het noorden van de kempen het tegen elkaar opnemen in een rally met als naam “Kamp Noord“

De geschiedenis

In 2007 vond de eerste editie van Kamp Noord plaats. Uit 7 deelnemende gemeenten koos de jury toen de Kalmthoutse Cerys  beste band.

In 2008 werd met zeven gemeenten een intergemeentelijke DJ-contest georganiseerd. In oktober 2008 wonnen de DJ’s Flat Fish overtuigend de DJ-rally in de Brasschaatse Ruiterhallen.

In 2009 vond opnieuw een bandrally plaats. Uit negen gemeenten koos uit een helse rally van gemeentelijke voorrondes, twee halve finales en een finale de jury Scarlett uit Essen als beste band van de Noorderkempen.

Door het groeiende succes van de rally is Kamp Noord sindsdien een jaarlijks wederkerend project.
Tijdens de oneven jaren wordt telkens een rally georganiseerd voor bands en tijdens even jaren wordt een rally georganiseerd voor DJ’s. 

We merken dat de laatste jaren de kwaliteit van de bands en de DJ’s zeer hoog is en dat Kamp Noord meehelpt aan podiumkansen voor de deelnemers. Van de finalisten van de edities van 2009 en 2011 stonden er dit jaar bands in de halve finale van Humo’s Rock Rally. Er is dus veel talent in de Noorderkempen. De winnaar van 2011 was Geppetto & The Whales. Deze band wordt intussen gevraagd voor alle Belgische grote festivals waaronder Pukkelpop en is intussen genomineerd voor de MIA’s als beste Nieuwkomer. In 2012 vond voor de derde keer een Kamp Noord DJ-editie plaats. Er werd in deze editie heel nauw samegewerkt met lokale jeugdhuizen. De Kalmthoutse DJ One Sixty werd na vier intergemeentelijke voorrondes genomineerd tot ‘Beste DJ van de Noorderkempen’

In 2013 was er weer een bandeditie. Tijdens een spannende finale op het hoofdpodium van het Puntpop festival, kroonde The Portrait uit Wuustwezel zich als winnaar van deze editie. Runner up was Viva Revival uit  Essen. Publieksprijs ging naar Black Leather Jacket uit Essen. 

Naast een mooie wedstrijd voor jong talent, wil Kamp Noord verder een poule aanbieden van jong lokaal talent aan organisatoren. 

Copyright © Kamp Noord 2019. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb